Kategorije
Sveci

Ne bojte se! – Ivan Pavao II

ivan_pavao_2

NE BOJTE SE BITI MLADI!

Ne bojte se vaše mladosti, ni vaše duboke želje da osjetite radost, istinu, ljepotu i trajnu ljubav. Ponekad se kaže da se društvo boji ove snažne želje mladih te da ih se i vi sami bojite. Ne bojte se! Kada vas gledam, mladosti, osjećam veliku utjehu i zahvalnost.
Budućnost slijedećeg stoljeća je u vašim rukama. Mir koji dolazi u vašim je rukama. Trebate biti osobe duboke vjere u čovjeka i duboke vjere u veličinu čovjekova poziva.

NE BOJTE SE ISTINE!

Neki od vas možda budu napastovani da pobjegnu od odgovornosti: u iluzije svijeta, alkohola ili droge, u bijeg senzualnih odnosa bez napora za ulaskom u brak i osnivanjem obitelji, u ravnodušnost, cinizam i na kraju u nasilje. Čuvajte se zamki svijeta koji želi skrenuti vašu snažnu i energičnu potragu za radošću i smislom života. Ali ne bježite od traženja istinitih odgovora na pitanja koja se stavljaju ispred vas. Ne bojte se!

NE BOJTE SE NAVJEŠTATI EVANĐELJE!

Ne bojte se hoditi ulicama i javnim mjestima kao što su to činili i prvi apostoli koji su propovijedali Krista i Radosnu Vijest spasenja po gradskim trgovima, velikim centrima, selima. Nije vrijeme stidjeti se Evanđelja. Došlo je vrijeme propovijedati ga sa krovova. Ne plašite se prekinuti sa lagodnim načinima života sa ciljem odbaciti nevjericu da je moguće upoznati Krista u suvremenom velegradu.
Vi ste ti koji trebaju ići “na raskrižja putova” i pozvati sve koje susretnete na gozbu koju je Bog pripremio svom narodu. Krist su potrebni radnici spremni za rad u njegovom vinogradu. Mladi katolici diljem svijeta, nemojte ga iznevjeriti. U vašim rukama, nosite Križ Kristov. Na vašim usnama, riječi Života. U vašim srcima, sigurnost Gospodinovog spasenja.

NE BOJTE SE BITI SVETI!

Čvrsto ustrajte uz Krista kako bi on ostao u vama! Ne dozvolite da se u vašim srcima ugasi svjetlo svetosti! Ne bojte se težiti svetosti! Ne bojte se biti sveti! Od stoljeća koje ide svome kraju i novog tisućljeća, učinite da bude vrijeme svetih ljudi!
Beatifikacija Beate King, 16.07.99.

Svetost-božanski projekt za svakog krštenika- sa Kristom postaje ostvariva..
Isus hoda sa vama, obnavlja vam srce i učvršćuje vas snagom svoga Duha.

NE BOJTE SE ODGOVORITI VAŠEM POZIVU!

Ne bojte se neprekidno vraćati Kristu, izvoru Života…Očitujući svoju vjernost, Isus okreće svoje lice k vama i poziva vas da od svog života učinite nešto dobro, oplođujući talente koje vam je ponudio, za službu u crkvi i vašoj braći, kao i za izgradnju solidarnijeg društva, pravednijeg i mirotvornijeg.
Krist vas poziva da ponovo stavite svoju nadu u njega i da ga slijedite na putu braka, svećeništva ili posvećenog života. U tišini vašeg srca, ne bojte se slušati što vam Gospodin govori!

Isus kaže svakom od vas: “Dođi i slijedi me”!
Ne bojte se odgovoriti ovom pozivu jer on je vaša snaga.

NE BOJTE SE BUDUĆNOSTI!

Samo u Kristu možete vjerovati u bolje sutra iako ga trenutno ne vidite oko sebe. Možete Gospodinu povjeriti budućnost i na taj način nadići obeshrabrenost pred veličinom zadatka i cijenom koju je potrebno platiti. Razočaranim učenicima na putu u Emaus Gospodin kaže: “Nije li trebalo da Krist podnese sve ove patnje i tako uđe u svoju slavu?”. Gospodin ove iste riječi upućuje svakom od nas. Stoga, ne bojte se staviti svoj život u službu mira i pravde jer znate da je Gospodin sa vama na svim vašim životnim putevima.

NE BOJTE SE PATNJE I SMRTI!

Obzirom da je Križ Kristov znak ljubavi i spasenja, ne treba nas iznenaditi da svaka istinska ljubav traži žrtvu. Ne bojte se onda kada ljubav postane zahtjevna. Ne bojte se kada ljubav bude tražila žrtvu. Ne bojte se križa Kristova. Križ je drvo Života. Izvor je svake radosti i svakog mira. Bijaše to jedini način da Isus stigne do uskrsnuća i pobjede. Jedini je to nama način da sudjelujemo u njegovom životu, sada i zauvijek.

Sigurno je da poruku Križa nije lako razumjeti u naše doba u kojem materijalna dobra i lagodnost života predstavljaju najbitnije vrijednosti. Ali vi, mladi, ne bojte se naviještati, u svim okolnostima Evanđelje križa! Ne bojte se ići protiv struje!

Jedan odgovor na “Ne bojte se! – Ivan Pavao II”

Molitva za oslobođenje od Zloga
po zagovoru svetog Ivana Pavla II

Svemogući, vječni i milosrdni Bože,
daruj nam po zagovoru sv. Ivana Pavla II. milost
sigurnosti, mira i radosti. Izbavi nas od svakoga straha,
otkloni svaku pomutnju i oslobodi od svih zala,
posebno onih kojima nas plaše suvremeni mediji:
televizija, Internet i tisak. Daj da nam u svakodnevnom
životu misao vodilja budu riječi Tvog vjernog sluge:
»Ne bojte se«, i da poput njega puni ljubavi svoj život
potpuno povjerimo Blaženoj Djevici Mariji, Kraljici
svijeta. Umnoži nam vjeru, učvrsti ufanje i daruj nam
ljubav, jer Ti sve stvaraš i svime upravljaš. Amen!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)