Kategorije
Uncategorized

Sretan Božić

Sretan BožićBOG ŽENOM SINA
NAM DAROVA

DRAGI MILJENICI BOŽJI!

Hvaljen i slavljen budi Oče Gospodina našega Novorođenoga Isusa Krista za radost i mir koji nam daruješ ovoga Božića.
Ispunjeni tom radošću rado je želimo podijeliti i s vama dragi MILJENICI BOŽJI. Zato neka vam je radostan i mirom ispunjen dan rođenja našega Spasitelja – Božić.
To vam žele i pozdravljaju vaši isusovci.

2 odgovora na “Sretan Božić”

Dragi naši patri isusovci, hvala na lepim željama, blagoslovu i pouci,uzvraćamo istom merom i načinom te nastavljamo razmatranje Božićnog Otajstva u društvu još jedne nama premile svetice, sv Edith Stein..

“.Dok častimo porođenje Spasitelja našega, … mi svetkujemo naš početak. Jer rođenje Kristovo jest začetak naroda kršćanskoga: i rođendan GIAVE jest rođendan TIJELA. Premda svaki pojedini među pozvanima ima svoj red, i svi su sinovi CRKVE razlučeni slijedom vremena, ipak sveukupni zbroj vjernika, iz krsnoga studenca rođenih, kao što smo zajedno s KRISTOM u muci razapeti, u uskrsnuću uskrišeni, u uzašašću s desne Ocu postavljeni, tako smo u ovom rođenju s NJIME zajedno rođeni. Jer koliko se god ljudi — u kojem god dijelu svijeta uzvjeruju — prepo-rađa u Kristu, nakon presječenja staze istočne starine prelazi PREPORODENJEM u novoga čovjeka, i ne nalaze se više u lozi tjelesnoga oca, nego u rodu Spasiteljevu, koji je zato postao SINOM ČOVJEČJIM da mi možemo biti SINOVI BOŽJU.” (Edith Stein, “Misterij Božića”)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)